Zorgen: een videoreeks

Door Redactie rekto:verso, op Thu Feb 24 2022 23:00:00 GMT+0000

Ons printnummer 'Zorgen' moest in december een feestelijke lancering kennen op het Festival van de Gelijkheid. Dat festival werd door de hoge besmettingscijfers helaas geannuleerd, maar onze auteurs en medewerkers hebben hun beste beentje bijgezet om het nummer alsnog een live-leven te geven. Zie hier hun video's: van stille lectuur tot verzettelijke jongeren, van verse spaghetti tot voeding voor de ziel.

Wat betekent zorgen nu eigenlijk? En hoe zouden we zorg kunnen dragen voor elkaar, in zowel een artistieke als in een maatschappelijke context? In ons winternummer van 2021-2022 zoomden we in op de verschillende ruimtes waar het zorgen gebeurt, en waar zorgen circuleren. Op basis van enkele teksten zijn nu gloednieuwe video's gemaakt: twee interviews, helende poëzie ... en zorg in de keuken. Bekijk ze hier!

Dissidente jongeren aan het woord

Lieve leerkrachten, wees dissident! In ons Zorgen-nummer kon je de fantastische tekst van Nele Buyst lezen over de NTGent-voorstelling Dissident. Nu ging ze langs bij jongeren Haroun en Isaac, in het kader van een vijfdelige filmpjesreeks. Ontmoet hen hier!


Hoe luidt de stilte?

Virginie Platteau legde in ons nummer uit waarom rust, stilte en zelfzorg op de collectieve agenda thuishoren. Voor Denderland TV sprak literatuurwetenschapper Pieter Vermeulen met Virginie over haar nieuwste boek Hoe luidt de stilte?.


Tijd voor poëzie!

In haar bijdrage voor ons Zorgen-nummer onderzocht Yousra Benfquih hoe poëzie zowel het individu als het collectief kan helen. In deze video van Liselot Smolders licht ze haar zoektocht toe en brengt ze poëzie van dichters June Jordan en Aja Monet.


Vandaag is het spaghetti

In zijn Zorgen-bijdrage voor ons las Willem de Wolf in twee studentenrestaurants verschillende manieren om tijd en werk te benaderen. Barbara Debeuckelaere ging langs in een van de refters om het over zorg te hebben. Zorg in werk. Eet smakelijk!


Alle video's worden afzonderlijk gedeeld op onze sociale media.