Woensdag 8 maart: gender bender, een salon over m/v/x in de cultuursector

Door op Mon Jan 23 2017 13:47:05 GMT+0000

Op woensdag 8 maart, Internationale Vrouwendag, poot rekto:verso een grote ronde tafel neer op het ‘gender bender’-evenement van de Arenbergschouwburg, Antwerpen. Drie uur lang praten we in schuifjes met twaalf betrokken gasten constructief door op alle vragen die zijn blijven hangen na ons gesmaakte rekta:versa-nummer. Wat valt er nu echt te veranderen in de sector? Ook jij kan je in dit gesprek mengen. Schuif mee aan tafel!

In ons gendernummer rekta:versa bogen we ons over nogal wat scheve genderverhoudingen in de kunsten: het mannelijke overwicht bij directies, klein en groter seksisme in de culturele praktijk, hiërarchische organisatie-modellen, het magere bewustzijn rond m/v/x, … Wat zou er dan moeten gebeuren? Hoe zetten we stappen vooruit?

Ons salon is deel van het veel bredere programma ‘gender bender’, met performances en spoken word in het café van de Arenberg, een pop up bibliotheek, een expo van De Morgen, dark room in de wc’s, drag queen workshops, … Wie zijn gading niet vindt, is een ijskonijn.

Waar en wanneer?

  • Woensdag 8 maart, 20-23u
  • Arenbergschouwburg, Arenbergstraat 28, Antwerpen

Wat?

Samen met de Arenbergschouwburg richt rekto:verso een open salon in rond drie vragen, met telkens 5 nieuwe gasten:

Hoe?

  • Centraal staat een grote ronde tafel waar een wisselende gespreksleider elk uur in gesprek gaat met vier uitgenodigde gesprekspartners. Er resten ook twee lege stoelen voor mensen die spontaan even willen inspringen vanuit het publiek. Iedereen kan het gesprek volgen vanop 50 stoelen rond de tafel, en via briefjes zelf vragen doorspelen aan de gespreksleider. Er zijn hapjes en drank, de sfeer is eerder informeel.
  • Het gesprek is geen scherp debat, eerder een samen zoeken naar aanbevelingen en constructieve voorstellen. Mensen kunnen binnen- en buitenlopen, het gesprek gaat door. De inzet van de hele avond is tot een tiental concrete aanbevelingen te komen voor onszelf, sector en beleid.

Hoeveel?

  • 8 € inkom, voor het hele programma van die avond.
  • Koop je ticket nu al via deze link