rekto:verso verwelkomt nieuwe kernredactie

Door Redactie rekto:verso, op Wed Jan 11 2023 23:00:00 GMT+0000

Dubbel feest bij rekto:verso. Niet alleen blaast onze organisatie dit jaar twintig kaarsjes uit, we vatten 2023 ook aan met een nieuwe kernredactie.

Met Hannelore Roth, Arnout De Cleene en Gilles Michiels kiest rekto:verso voor een inhoudelijk complementair team dat continuïteit en vernieuwing verenigt: kunstkritiek, cultuurwetenschap, journalistiek en artistiek onderzoek komen in het kernteam samen. Hannelore zal naast haar taak als kernredacteur ook instaan voor de algemene coördinatie van rekto:verso. Ze wordt daarbij ondersteund door zakelijk coördinator Bart Noels.

‘We willen met onze verdiepende themanummers, scherpe onlineartikels en prikkelende live-evenementen meer dan ooit de plek zijn waar het culturele en maatschappelijke debat gevoerd wordt. Kritisch en meerstemmig, betrokken en nieuwsgierig, en met zin voor experiment. Daarnaast willen we een creatieve broedplaats zijn voor opkomend kritisch talent. Mede dankzij onze brede redactie van vrijwilligers is rekto:verso een referentie in het culturele debat geworden; op dit elan willen we graag verdergaan.’