Dit zijn onze nieuwe briefschrijvers

Door Redactie rekto:verso, op Thu Apr 29 2021 15:00:00 GMT+0000

Ook het komende jaar wordt u wekelijks getrakteerd op cultureel verantwoorde post. Met trots stellen we de zes briefschrijvers van de jaargang 2021-2022 aan jullie voor!

Al sinds jaar en dag zijn de briefschrijvers hét gezicht van onze website. Het voorbije jaar waren Wannes Gyselinck, Maureen Ghazal, Dean Bowen, Yves Petry en Anja Meulenbelt de vaste gasten in de wekelijkse rubriek.

Vanaf 7 mei neemt een nieuw collectief het van hen over. Zes straffe pennen zullen elkaar een jaar lang afwisselen met een spitse, kritische, poëtische of eigenzinnige brief.

Nieuwsgierig? Ontdek hier alvast wie ze zijn:

Aleksandr Skorobogatov

Aleksandr Skorobogatov is een Russisch-Belgische schrijver. Zijn werk, waaronder de romans Sergeant Bertrand (1991), Cocaïne (2017) en De Wasbeer (2020), verscheen in verschillende talen en sleepte zowel nationaal als internationaal prijzen in de wacht.

Barbara Baert

Barbara Baert is Gewoon Hoogleraar aan de vakgroep Kunstwetenschappen van de KU Leuven. Ze heeft meerdere prijzen ontvangen voor haar baanbrekende werk in de beeldanalyse en iconologie, waaronder de prestigieuze Francqui-prijs in 2016.

Harold Polis

Harold Polis is uitgever en schrijver. Hij was mede-oprichter van de uitgeverij Meulenhoff/Manteau en Uitgeverij Polis, een onderdeel van Pelckmans Uitgevers. In 2021 verscheen zijn essaybundel Autonomie - en andere verhalen voor kinderen van onze tijd.

Hind Eljadid

Hind Eljadid is woordkunstenaar. Ze geeft workshops in slam poetry, woordkunst en performance, treedt op met haar teksten en bouwde haar eigen platform ZonderWolk uit. Ze ontving in 2018 een nominatie voor de BILL Award en won ook een Van Dale SPOKEN Award met haar performatieve dichtkunst. Haar literaire debuut Kruimeldief verscheen begin 2021.

Pelumi Adejumo

Pelumi Adejumo schrijft, fotografeert en zingt. Ze studeert Creative Writing aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en werd begin 2020 door NRC Handelsblad geselecteerd als een van de 101 veelbelovende kunstenaars in de Lage Landen.

Willem de Wolf

Willem de Wolf studeerde in 1985 af aan de Amsterdamse Toneelschool en vormde samen met Ton Kas het theaterduo Kas & de Wolf. In 2002 wonnen zij de VSCD Mimeprijs voor hun voorstelling Ons soort mensen. Zijn teksten Krenz en ForsterHuberHeyne werden genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs. Sinds 2010 maakt hij deel uit van Compagnie de Koe in Antwerpen. Hij is als docent verbonden aan het Conservatorium in Antwerpen en aan het KASK in Gent.