Debat: Kunst zkt school

Door op Mon Aug 10 2015 07:37:24 GMT+0000

Op 29 september presenteert rekto:verso zijn oktobernummer i.s.m. Campo en Luca. Hoe ziet de kunstschool van de toekomst eruit? Wat mist ze vandaag om de samenleving van morgen van antwoord te dienen? Hoe bereidt ze wie het best voor op wat? Na alle discussie over academisering gaan we terug naar de kern. Wat willen we eigenlijk met kunstscholen?

Photo.jpgSamen met uiteenlopende stemmen van binnen, maar vooral van buiten de kunstschool openen we het academiejaar met een licht en informeel meergangenmenu. We serveren stekelige hapjes vol gedachten en dromen. Af en toe tikt er iemand op zijn glas voor een korte tafelrede over zijn of haar ideale kunstopleiding. Een herbronning, zeg maar. We weken de tongen los over waar het in het kunstonderwijs echt om draait, en wat er op het spel staat.

Cultuurliefhebbers, studenten, kunstprofessionals, docenten: iedereen is welkom om mee aan te schuiven rond de hamvraag naar het kunstenaarschap van morgen. We treden buiten de structuren van de school en mikken op nieuwe horizonten. Wat zijn concrete voorstellen voor kunstonderwijs, de kunstenaar en de kunststudent van de toekomst in gedachten? Een paar illustratoren tekent ‘live’ bedenkingen bij wat ze horen, intussen gaat het informele gesprek tussen alle disgenoten gewoon door.

In het tweede deel van de avond koppelen we alle voorstellen terug naar een panel van mensen met kennis van zaken, inspirerende buitenstaanders en betrokken binnenstaanders. We gaan na hoe een en ander vertaald kan worden, of niet, naar het bestaande kunstonderwijs. We geven ook ruimte aan het publiek. Voedsel voor de geest!

Dinsdag 29 september, 19u00-22u30 - Campo, Nieuwpoort 31-35, Gent

Gratis mits reservatie, schrijf je hier in

Tafelredes: Ilknur Cengiz, Marc De Kesel, Chris Van Camp, Herr Seele, Dries Douibi

Debat: Chantal De Smet, An De bisschop, Jan Masschelein, Philip Aguirre

Moderatie: Isolde Vanhee & Tom Van Imschoot

Organisatie: CAMPO, rekto:verso, LUCA (ism KASK en Rits)