Zondag 2 september: Tweespraak!

Door Redactie rekto:verso, op Wed Jul 04 2018 08:00:00 GMT+0000

We houden allemaal van stevige debatten, tot we ze zelf op ons bord krijgen. Afgelopen podiumseizoen was het een paar keer prijs. Zullen we het er eens samen over hebben, voorbij de tweets en de opinies in de krant? Tijdens het TheaterFestival gaan drie duo's met uiteenlopende meningen in dialoog over hete kwesties als dekolonisering, vrouwbeelden op scène en omgang met repertoire. Bij een afsluitende hap kan u ook zelf meepraten.

Sommigen ervaren in het gesprek over theater een nieuwe ethische inquisitie, de terugkeer van het morele vingertje, een aanslag op de duur bevochten artistieke vrijheid. Voor anderen is dit de langverwachte opstand tegen een eeuwenoude witte/mannelijke norm vol blinde vlekken. De discussies lopen op sociale media even hoog op als de emoties.

Hoe echt live tot gesprek komen, met begrip voor elkaars gevoeligheden? We gebruiken de zomer om telkens twee opponenten alvast eens rustig met elkaar te laten bijpraten. Op Tweespraak! zet elk duo dat gesprek verder met telkens drie andere stemmen met een prangende vraag, en met al wie open mee wil praten (en luisteren).

Tweespraak!

Zondag 2 september, 15u-18u

DeSingel, Witte Zaal, Desguinlei 25, Antwerpen

Het TheaterFestival


BLOK 1: Over zwarte humor en witte onwetendheid

Waar ligt de kritische grens in de beeldvorming van zwarte mensen op het podium? Raven Ruell in gesprek met Heleen Debeuckelaere, bevraagd door Joachim Ben Yakoub en Johan Thielemans.

BLOK 2: Over esthetisch naakt en verdoken seksisme

Is er een nieuw puritanisme in opgang over naakt op scène? Julie Cafmeyer in gesprek met Marijn Lems, bevraagd door Ilse Ghekiere en Chris Thys.

BLOK 3: over ‘gewoon’ repertoire doen

Kan je Othello of Het temmen van de feeks nog opvoeren zonder te raken aan hun onderliggende ideologie? Joachim Robbrecht in gesprek met Jolente De Keermaeker, bevraagd door Tom Lanoye en Khadija El Kharraz Alami.


Na-gerecht

Afsluiten doen we tussen 17u en 18u, voor wie wil, met informele eettafels per thema: iedereen kan mee napraten bij een warme maaltijd, rond stellingen uit de gesprekken als voeding.


Kom je ook?

Schrijf je hier in, en geef aan of je voor 14 euro mee wil eten.

Organisatie

Etcetera, rekto:verso & Het TheaterFestival