The Big Conversation on Alternatives: woe 20 maart

Door Redactie rekto:verso, op Tue Jan 01 2019 23:00:00 GMT+0000

Hoe zouden we kunst en wereld vormgeven als we ze vandaag opnieuw konden uitvinden? Vanuit concrete praktijken of wervende utopieën gaan 10 bijzondere persoonlijkheden aan evenveel tafels in dialoog over alternatieven voor ons gangbare ontwerp van de werkelijkheid. Ga met hen in gesprek in de Theaterstudio van deSingel.

Onze vaste structuren van artistieke creatie, politiek, media of kunst creëren zijn maakbaar en dus veranderlijk. Dat is de overtuiging van tien sprekers die er gewoon aan begonnen zijn, of kunnen uitleggen waarom het kan. Ze delen hun grensverleggende inzichten tijdens The Big Conversation on Alternatives, een avond van d e t h e a t e r m a k e r, rekto:verso en Kif Kif in deSingel. Benieuwd naar hun verhaal?

Vanuit hun eigen ervaring geven deze pioniers, artiesten en/of onderzoekers een inkijk in hoe het ook anders kan. Hoe je een carrière als model kan opgeven om in de grond te gaan wroeten. Hoe je op internet ook zelf televisie kan gaan maken. Hoe de beeldvorming in onze filmcultuur bepaald is door ideeën over kleur, en hoe je die eigenhandig kan keren. Hoe de financiële wereld of het migratiebeleid niet hoeven te zijn zoals we ze kennen. Evidenties gaan eraan.

Kunnen de principes van deze sprekers ook andere mensen en structuren inspireren? De fundamenten van de oude wereld opnieuw in de steigers zetten en onze werkelijkheid anders vormgeven is een kwestie van denken én doen. En van dialogeren. En zeker dat laatste is precies wat er op deze avond gebeurt. Je kan direct mee praten of open vragen stellen.


Woensdag 20 maart, 19u-23u

DeSingel, Theaterstudio

Desguinlei 25, Antwerpen


Het theaterpodium is omgetoverd tot een club voor dialoog. Aan verschillende tafeltjes, verspreid over het podium, kunnen maximaal tien bezoekers aanschuiven om telkens gedurende 50 minuten met een van de sprekers in een open gesprek te gaan. Zo kan iedereen drie gesprekken doen, onderbroken door pauzes met de mogelijkheid om te drinken en iets kleins te eten.

Sprekers

  • Ama Koranteng-Kumi (De Museumstichting Antwerpen) over de uitdagingen voor musea en hun collecties
  • An van. Dienderen, Rosine Mbakam en Natalie Gielen (Filmproject PRISM) over blinde vlekken in filmmaken (als het op dekolonisering aankomt)
  • Corazon De Raeymaecker (Grondsmaak) over haar keuze om haar leven om te gooien en zich aan gemeenschapslandbouw te wijden
  • Doaa Azawi (dokter uit Irak en stagiaire bij Cinemaximiliaan) over de Belgische opvangcrisis en mogelijke alternatieven.
  • Gitte Van den Bergh (RE-ST) over het gebruik van on(der)benutte ruimte als antwoord op onze steeds verder toenemende bezetting van de natuur
  • Karim Ettourki (KADOC Leuven) over erfgoed in tijden van superdiversiteit
  • Mike De Ridder (NoMoBs TV, vlogger) over zelf media maken (en wat dat voorheeft op de reguliere media)
  • Saïd El Majdoub (consultant en docent AP & KdG) met een andere kijk op de rol van banken in de samenleving
  • Wim Cuyvers (architect-filosoof) over de logische stap van architect naar forestier, en weer terug.
  • Younes van den Broeck (a.k.a Spitler, a.k.a. Spitlart) over de geest van het fokovisme, een nieuwe kunststroming

Presentatie

  • Nouha Rannoun (spel RITCS)
  • Btissame Bourrich (spel AP)

Inkom 5 €, bestel tickets hier

Deel het facebook-event


The Big Conversation is een concept van de Beursschouwburg in Brussel, maar wordt in Antwerpen georganiseerd door kunstenwerkplaats d e t h e a t e r m a k e r en alternatieve media Kif Kif en rekto:verso, hosted by deSingel.

Wees van harte welkom!


Noteer ook: The Big Conversation on Safety & Freedom, zaterdag 26 jan, 17u / Beursschouwburg, Brussel)