rekto:verso en PXL-MAD presenteren: Voices of Concern

Door Redactie rekto:verso, op Thu Nov 23 2023 23:00:00 GMT+0000

Op 29 november om 14 uur organiseren PXL-MAD School of Arts en cultuurtijdschrift rekto:verso een reflectiedag over de oorlog in Israël en Palestina. Met lezingen, gesprekken, screenings en interventies en collectieve voordracht van The Gaza Monologues.

Kunst en cultuurkritiek staan nooit los van de realiteit. rekto:verso en PXL-MAD School of Arts zien het als hun taak om kennis te delen, zich te informeren, in dialoog te treden met de wereld en met elkaar, en te verbinden. Tijdens Voices of Concern reflecteren we, kritisch, betrokken en doorvoeld. We veroordelen elke vorm van mensenrechtenschending en geweld tegen burgers en verkennen verschillende manieren om solidair te zijn met de slachtoffers van deze oorlogsmisdaden.

Samen met cultuurhuizen wereldwijd lezen we uit The Gaza Monologues voor, een theatertekst met getuigenissen van kinderen en jongeren over het oorlogsgeweld in Gaza in 2008-2009, geschreven door het Ashtar Theatre in Ramallah, Palestina. We dragen de monologen op aan de onschuldige slachtoffers van deze verwoestende oorlog. We nodigen het publiek uit om deel te nemen aan dit moment van verbondenheid, als luisteraar of als voorlezer. Wens je zelf een van de monologen voor te lezen? Geef je naam door via het formulier.

Lezingen - gesprekken - screenings - interventies
door en met o.a.
Lara Al Sawhla, Marwa Arsanios, Jan Beddegenoodts, Yousra Benfquih, Barbara Debeuckelaere, Pascal Gielen, Samah Hijawi en Nawras Jebara
+ collectieve voordracht van The Gaza Monologues

29 november 2023
14:00-18:00

Hasselt, PXL-MAD School of Arts, Gebouw B, Auditorium B345/353, Elfde-Liniestraat 25

Gratis toegang. Ter plaatse verkopen we hummus en flatbread, de opbrengsten gaan naar het steunfonds Consortium 12-12.